... PALJON TAPAHTUMIA,...

Onneksi löysin meidän kellarista aika ison pinon kerhomme toimintaan liittyviä papereita, joiden pohjalta voin sitten laatia sen juhlapuheen. Ja voihan niitä varmaan laittaa  näkyvillekin siellä juhlasalissa.

Ensimmäiset viisi Suomi-seuraa perustettiin Italiassa vuonna 1986, nimittäin Firenzen Suomi-Serura, Napolin Suomi-Seura, Rooman Suomi-Seura, Sisilian Suomi-Kerho ja Torinon Suomi-Seura.  Sitä ennen oli ollut Riminissä asuneen Terttu Kaikkonen- Matrngonin perustama Suomi-Seura, jolla oli ollut jäseniä vähän eri puolilla Italiaa.

Alussa innostus oli korkeimmillaan, ja tapahtumia saatoi olla useita jopa samalla viikolla. Järjestimme jo toisena toimintavuonna Kulttuurishokki-aiheisen viikonloppuseminaarin Senigalliassa helmikuussa 1991. Olimme kutsuneet paikalle muiden Italian Suomi-Seurojen edustajat.

Ja toukokuussa vuonna 1992 järjestimme niin ikään Senigalliassa Suomen 75-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Amare la Finlandia, johon  osallistui myös kunniakonsuli  sekä Hannu Kosonen Suomen suurlähetystöstä. Tarjolla oli myös suomalaisia herkkuja osallistujille. Ja arpajaisissa oli yhtenä palkintoja Finnairin lento Suomeen. Näytteillä oli myös Italiassa toimivien taiteilijoiden teoksia.  

Suomi-Seuran jäseneksi  Club Finlandia Ancona liittyi keväällä 1997.

Sen jälkeen tahti pikkuhiljaa rauhoittui. Mutta kesäjuhlat ja joulujuhlat on perinteisesti  järjestetty joka vuosi.

Nyt tarvittaisiin lisää uusia ja nuorempia jäseniä, joilla olisi innostusta ja hienoja ideoita muillekin jakaa. Toki mukaan mahtuvat vähän iäkkäämmätkin uudet jäsenet. 

(Jatkoa Clubimme historia-sivulla jahka ehditään.)